We have listed here some multiple choice questions with answer on Computer Fundamental concept, Which has asked by multiple companies like ABB, Aditi, BSNL, Integra, Lifetree, L & T Infotech etc.

You can prepare your job written and interview by using these sets of question fro here.

1. The idea of _________is central to understanding the production of meaning through texts.
a) Identity
b) Content
c) Represntation
d) Network

Answer: c

2. A dedicated website for providing specialized information in a particular field.
a) Website
b) Blog
c) Web directories
d) Corporate Websites

Answer: c

3. A term used in the context of web design to suggest the path that user takes while browsing a website.
a) navigation
b) identification
c) graphics media
d) casting

Answer: a

4. HMD stands for?
a) Head Mounted Display
b) Head Masked Display
c) Head Made Display
d) Head Mounted Detection

Answer: a

5. BOOM stands for?
a) Binocular Omni-Orientation Manager
b) Binary Omni-Orientation Manager
c) Binocular Omni-Orientation Monitor
d) Binary Omni-Orientation Monitor

Answer: c

6. In this type of VR environment, the three-dimensional scene is considered as a part of the physical environment.
a) Immersive
b) Semi immersive
c) Non immersive
d) Augmented

Answer: c

7. It refers to simulated motion pictures showing movement of drawn objects.
a) Motion
b) Animation
c) VR
d) SMD

Answer: b

8. ___________ animation is used to animate things that are smaller than life size.
a) Immersive
b) Claymotion
c) Stop motion
d) Augmented

Answer: c

9. A term in computer terminology is a change in technology a computer is/was being used.
a) development
b) generation
c) advancement
d) growth

Answer: b

10. ______ generation of computer started with using vacuum tubes as the basic components.
a) 1st
b) 2nd
c) 3rd
d) 4th

Answer: a

11. ULSI stands for?
a) Ultra Large Scale Integration
b) Under Lower Scale Integration
c) Ultra Lower Scale Integration
d) Under Large Scale Integration

Answer: a

12. The period of ________ generation was 1952-1964.
a) 1st
b) 2nd
c) 5th
d) 4th

Answer: b

13. Execution of several activities at the same time.
a) processing
b) parallel processing
c) serial processing
d) multitasking

Answer: b

14. A parallelism based on increasing processor word size.
a) Increasing
b) Count based
c) Bit based
d) Bit level

Answer: d

15. MIPS stands for?
a) Mandatory Instructions / sec
b) Millions of Instructions / sec
c) Most of Instructions / sec
d) Many Instructions / sec

Answer: b

16. RMI stands for?
a) Remote Mail Invocation
b) Remote Message Invocation
c) Remaining Method Invocation
d) Remote Method Invocation

Answer: d

17. The ___________ layer, which provides the interface that client and server application objects use to interact with each other.
a) Increasing
b) Count
c) Bit
d) Stub/skeleton

Answer: d

18. A middleware layer between the stub skeleton and transport.
a) remote layer
b) instruction layer
c) reference layer
d) remote reference layer

Answer: d

19. ________________ is a paradigm of distributed computing to provide the customers on-demand, utility based computing service.
a) Remote Sensing
b) Remote Invocation
c) Cloud Computing
d) Private Computing

Answer: c

20. In this type of cloud, an organization rents cloud services from cloud providers on-demand basis.
a) Private
b) Public
c) Protected
d) Hybrid

Answer: b

21. Saas stands for?
a) Software as a service
b) System Software and services
c) Software as a system
d) System as a service

Answer: a

22. Which of the following is not a type of computer on the basis of operation?
a) Remote
b) Hybrid
c) Analog
d) Digital

Answer: a

23. The invention of _______________ gave birth to the much cheaper micro computers.
a) Mainframes
b) Microcomputers
c) Microprocessors
d) PDAs

Answer: c

24. ______computers are lower to mainframe computers in terms of speed and storage capacity.
a) Mini
b) Super
c) Mainframes
d) Hybrid

Answer: a

25. RFID stands for?
a) Random frequency identification
b) Radio frequency identification
c) Random frequency information
d) Radio frequency information

Answer: b